Τρόποι Αποστολής

Οι χρόνοι που αναφέρονται αφορούν σε εργάσιμες ημέρες εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Οι παραγγελίες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα με βάση την ημερομηνία λήψης της πληρωμής τους. Στις υπηρεσίες αποστολής, ο πελάτης μας εισάγοντας την διεύθυνση παραλαβής (άφιξης της παραγγελίας), ενημερώνεται αυτόματα από το σύστημά μας για τις διαθέσιμες υπηρεσίες και χρεώσεις.

 Τρόποι Αποστολής

1.Ταχυδρομείο ΕΛΤΑ. Οι παραγγελίες αποστέλλονται συστημένες και με προτεραιότητα. Τόπος παραλαβής: στο οικείο Ταχυδρομικό κατάστημα.

 2.Ταχυμεταφορά / Courier. Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες υπηρεσίες μεταφοράς συνεργαζόμαστε με την «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ», έναν από τους μεγαλύτερους παροχείς υπηρεσιών ταχυμεταφοράς. 

2α.Υπηρεσία Standard. Είναι η οικονομικότερη υπηρεσία courier που καλύπτει όλους τους προορισμούς εντός Ελλάδας και τους περισσότερους του εξωτερικού.

2β.Υπηρεσία Expedited. Πρόκειται για την ταχύτερη παρεχόμενη υπηρεσία courier προτεραιότητας (express) που καλύπτει το σύνολο των προορισμών παγκοσμίως. Τόπος παραλαβής: στην διεύθυνση του πελάτη. Τα παραπάνω είναι σύμφωνα με τους πίνακες προορισμών και την πολιτική υπηρεσιών της συνεργαζόμενης εταιρίας μεταφορών, και προτείνονται αυτόματα από το σύστημα μας προς διευκόλυνσής σας.

3.Μεταφορική Εταιρία. Όπου κρίνεται σκόπιμο λόγω ειδικού χειρισμού ή όπου η ταχυμεταφορά είναι ασύμφορη χρησιμοποιούμε μεταφορική εταιρία ως καταλληλότερο τρόπο μεταφοράς για τις αποστολές μας.

Οι παρατηρήσεις / υποδείξεις σας είναι πάντα καλοδεχούμενες με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών και την ικανοποίηση των πελατών του.

Χρόνοι

Χρόνος εκτέλεσης. 

Τα αντικείμενα είναι χειροποίητα και γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο ένα χρονικό περιθώριο διεκπεραίωσης της παραγγελίας πριν την αποστολής της. Το χρονικό αυτό περιθώριο, είναι διαφορετικό για κάθε αντικείμενο και αναγράφεται στην σελίδα κάθε αντικειμένου στη περιγραφή του. Ο χρόνος εκτέλεσης της παραγγελίας ξεκινά να μετρά από την επόμενη ημέρα λήψης της παραγγελίας σας. Στους εκτιμώμενους χρόνους εκτέλεσης της παραγγελίας που αναφέρονται στις σελίδα κάθε αντικειμένου δεν περιλαμβάνεται ο χρόνος μεταφοράς.

Χρόνος μεταφοράς.

Για τον χρόνο μεταφοράς παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον ενδεικτικό πίνακα 

Παρατηρήσεις

- Οι χρόνοι μεταφοράς αφορούν στις κυριότερες και περισσότερες πόλεις της χώρας προορισμού.

 - Δεν περιλαμβάνονται τυχόν καθυστερήσεις εκτελωνισμού, τελωνειακοί έλεγχοι και διαστήματα Καραντίνας*. 

* Καραντίνα. Σε αποστολές διεθνώς (σε άλλη χώρα) ενδέχεται να εφαρμοστεί χρονικό διάστημα καραντίνας (Quarantine) πριν την τελική παραλαβή του δέματος από τον αγοραστή. Η καραντίνα εφαρμόζεται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές, ανάλογα με τα υλικά κατασκευής των αντικειμένων και σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία της κάθε χώρας.

Μονάδες Μέτρησης & Υπολογισμός Βάρους

Οι μονάδες μέτρησης που δεσμεύουν το Elitecrafters.com είναι εκατοστά του μέτρου (cm) για τις διαστάσεις και κιλά (kg) για το βάρος. Οι διαστάσεις σε ίντσες (inches) και βάρος σε λίβρες (lbs) δίνονται για πληροφοριακούς λόγους.

Ογκομετρικό βάρος. Σε κάποιες υπηρεσίες αποστολής υπολογίζεται το λεγόμενο «Ογκομετρικό Βάρος Αποστολής». Το ογκομετρικό βάρος αποστολής (σε κιλά) υπολογίζεται, πολλαπλασιάζοντας τις 3 διαστάσεις της συσκευασίας σε εκατοστά του μέτρου και διαιρώντας με τον αριθμό 5000.

Ογκομετρικό Βάρος(kg) = Μήκος (cm) x Πλάτος (cm) x Ύψος (cm) / 5000

 Ο παραπάνω υπολογισμός έχει θεσπιστεί από κανονισμό του Διεθνή Οργανισμού Αεροπορικών Μεταφορών IATA (International Air Transport Association) και ισχύει για κάποιες περιπτώσεις ταχυμεταφορών, βάσει του οποίου χρεώνεται ότι είναι μεγαλύτερο μεταξύ του πραγματικού και του ογκομετρικού βάρους αποστολής. ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Ο Πελάτης μας αξίζει να γνωρίζει ότι σε κάθε περίπτωση θα πληρώσει, τα έξοδα αποστολής που εμφανίζονται κατά το στάδιο της παραγγελίας του, και ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΠΑΝΩ. 

Ιχνηλάτηση Παραγγελίας σε Μεταφορά

Για κάθε παραγγελία σας που αναχωρεί από τις εγκαταστάσεις μας, λαμβάνετε e-mail που σας ενημερώνει σχετικά. Το e-mail περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο (link) που θα σας οδηγήσει στην αντίστοιχη σελίδα της εταιρίας ταχυμεταφορών και ένα μοναδικό κωδικό ιχνηλάτησης (tracking number) με την χρήση του οποίου, ενημερώνεστε άμεσα για το στάδιο μεταφοράς του πακέτου της παραγγελίας σας.  Αυτή η υπηρεσία αφορά μόνο την μεταφορά μέσω courier είναι Δωρεάν και παρέχεται από συστήματα τρίτων.

 Ευθύνη μεταφοράς – Καθυστερήσεις

Η εταιρεία μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων που έχετε παραγγείλει. Η Εταιρία μας δεν ευθύνεται όμως για τυχόν καθυστερήσεις που οφείλονται σε ανωτέρα βία ή σε γεγονότα που δεν είναι στον έλεγχό της όπως ενδεικτικά καθυστερήσεις σε τελωνεία, ενδιάμεσους χώρους φόρτωσης-εκφόρτωσης, απεργίες μεταφορικών μέσων ή άλλου είδους απεργίες που επηρεάζουν την παράδοση των προϊόντων στις αποθήκες τις εταιρείας μας από τους προμηθευτές μας κλπ.  Στην περίπτωση τυχόν καθυστερήσεων η εταιρεία μας εξαντλεί την ευθύνη της στην προσπάθεια ενημέρωσή σας και να συνεννοηθεί μαζί σας όπου είναι δυνατόν για νέα δρομολόγηση παράδοσης. Τα προϊόντα μεταφέρονται με ευθύνη του αγοραστή τους.

Κόστος Αποστολής

 Το κόστος αποστολής που υπολογίζεται και περιλαμβάνεται σε κάθε παραγγελία του ηλεκτρονικού καταστήματος  αφορά αποκλειστικά και μόνο το κόστος της υπηρεσίας μεταφοράς.  Τυχόν φόροι, δασμοί, τέλη ή έξοδα, που ενδέχεται να βαρύνουν την παραγγελία, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία σε κάθε χώρα αποστολής, δεν περιλαμβάνονται στο κόστος αποστολής και βαρύνουν αποκλειστικά και εξ’ ολοκλήρου τον αγοραστή. Τυχόν φόροι, δασμοί, τέλη ή έξοδα, που ενδέχεται να βαρύνουν την παραγγελία, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία σε κάθε χώρα αποστολής, δεν μπορεί να αποτελέσουν αιτία ακύρωσης ή επιστροφής της παραγγελίας από τον αγοραστή.

Παραγγελίες Ειδικού Χειρισμού

Οι περιπτώσεις ειδικών παραγγελιών που αφορούν ιδιαίτερου όγκου ή βάρους ή εύθραυστα, αντικείμενα ή μεγάλες ποσότητες ή όπου η ταχυμεταφορά είναι ασύμφορη, τότε χρησιμοποιούμε μεταφορική εταιρία. Συνεργάζεται με εταιρίες διεθνών μεταφορών. Παρόλα αυτά, έχετε την δυνατότητα να μας υποδείξετε την μεταφορική εταιρία της αρεσκείας σας, κατόπιν συνεννόησης μαζί μας. Η πληρωμή μεγάλων παραγγελιών γίνεται μόνο μέσω απευθείας κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας μας.

Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε παραγγελία με κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά προτείνουμε πριν την τοποθέτηση της να έρχεστε σε επαφή μαζί μας ώστε να σας βοηθήσουμε να στην παραγγελία σας. Εάν το ηλεκτρονικό μας κατάστημα λάβει παραγγελία που -σύμφωνα με τα παραπάνω- το χαρακτηρίσει ‘παραγγελία ειδικού χειρισμού’ τότε κατά το στάδιο της επεξεργασίας της παραγγελίας θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας για τον αποτελεσματικότερο τρόπο αποστολής της. Για περιπτώσεις ειδικών παραγγελιών παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. 

Η παρούσα ενότητα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ του ηλεκτρονικού καταστήματος.